اندیشه ها و نکاتی برای ایجاد عدالت و صلح و ثبات در جهان

هدف از ایجاد این وبلاگ نشر راهکار ها و اندیشه هایی است برای افزایش آگاهی و بصیرت سیاسی و ایجاد عدالت و صلح و ثبات در جهان

اندیشه ها و نکاتی برای ایجاد عدالت و صلح و ثبات در جهان

هدف از ایجاد این وبلاگ نشر راهکار ها و اندیشه هایی است برای افزایش آگاهی و بصیرت سیاسی و ایجاد عدالت و صلح و ثبات در جهان

۵ مطلب در آذر ۱۴۰۱ ثبت شده است

چند نکته برای کمک به رشد و توسعه و گسترش عدالت-فیجانی44

اکبر فیجانی | شنبه, ۲۶ آذر ۱۴۰۱، ۰۱:۲۳ ب.ظ

  

                                                      بنام خدا

 

 چند نکته برای کمک به رشد و توسعه، و گسترش عدالت - کلامی با دولتمردان و نمایندگان مردم در مجالس

 

 

با تشکر و قدردانی از تمام مسئولین و نمایندگانی که با  صداقت، مردمداری، و تدبیر و عقلانیت برای توسعه همه جانبه و رفع معضلات کشور تلاش می کنند، و با آگاهی از این که راهکارهای زیادی از طرف صاحب نظران و کارشناسان در حوزه های مختلف برای رفع کاستی ها و کمک به پیشرفت و اعتلای ایران عزیز ارائه شده است، لازم دانستم چند موضوع را به عنوان مطالبه عمومی به عرض برسانم. امیدوارم نکات ذکر شده، در کنار سایر موارد، بیش از پیش مورد توجه مسئولین محترم قرار گیرد.

 

 

لازمه رشد و توسعه، آینده نگری، آینده پژوهی و برنامه ریزی بلند مدت و تا حد امکان پیشگیری از مشکلات می باشد.

بجای تمرکز بر معلول ها و ارائه و اجرای راه حل های موقت یا مسکن گونه، ریشه و علل معضلات کشف و رفع شود؛ همچنین به همه عوامل دخیل در مشکلات توجه شود نه یک یا چند عامل مناسب برای تبلیغات و ظاهر سازی.

 

از ایده ها و تحقیقات اساتید و دانشجویان دانشگاه و دیگر صاحب نظران و کارشناسان خارج از حاکمیت به نحو احسن استفاده شود. شواهد نشان می دهد که علیرغم تمایل یا شعار تعداد زیادی از مسئولین، و هزینه هنگفتی که در دانشگاه ها صرف تحقیقات و پایان نامه ها می شود، همکاری دانشگاه و صنعت و استفاده از ایده ها و قابلیت های نخبگان در حکمرانی و حل مسائل کشور چندان محقق نشده است.

 

شرایط و بستر لازم برای راه اندازی و گسترش اندیشکده های تخصصی و بین رشته ای مستقل در تمام حوزه ها، بویژه در حوزه اقتصاد و فرهنگ، فراهم شود و با تشکیل یک مرکز یا ستاد هماهنگ کننده، یافته ها و پیشنهادات اندیشکده ها در تصمیم سازی ها و سیاستگذاری ها لحاظ شود. در حال حاضر اندیشکده ها به لحاظ کمیت، تخصص و کارکرد، و وسعت امکانات و قابلیت تاثیرگذاری با سطح قابل قبول فاصله بسیار دارند.

 

با فراهم کردن بستر مناسب برای فعالیت نخبگان و شکوفایی استعدادها، از فرار مغزها جلوگیری شود و از قابلیت های آنها نهایت استفاده در جهت رشد و توسعه کشور صورت گیرد.

 

در سیاست داخلی و خارجی اصول توازن و اولویت گذاری رعایت شود. ضمن تلاش برای حفظ تعامل سازنده )در حد امکان( با تمام کشورها، با بررسی علمی و آینده پژوهی، میزان و و نوع ارتباط با کشورهای مختلف شرقی و غربی اولویت بندی شود.

 

منافع ملی بر منافع شخصی، حزبی، و محلی مقدم شمرده شود.

در این صورت است که تضاد منافع که مانعی بزرگ بر سر راه رشد و توسعه می باشد، اتفاق نمی افتد. تضاد منافع مسئولین و دیگر افراد قدرتمند و ذی نفوذ مانع تصویب و اجرای پروژه ها و طرح های مفید یا توقف طرح ها و عملیات مضر و مخرب می شود. ضرورت دارد تدابیری اندیشیده شود و قوانینی وضع گردد که آثار منفی تضاد منافع را به حداقل برساند.

 

مبارزه با فساد اداری و دولتی در اولویت قرار گیرد. مخصوصا با رشوه خواری، پارتی بازی و باند بازی با قاطعیت، علمی و کارشناسانه مبارزه شود. 

از نظر اینجانب میزان خسارت و آثار مخرب رشوه خواری و پارتی بازی حتی از اختلاس های بزرگ هم بیشتر است. رشوه خواری و پارتی بازی زمینه را برای دیگر موارد فساد (مانند اختلاس، فرار از مالیات، قاچاق، گران فروشی، فروش دارو و مواد غذایی ناسالم، ساخت و سازهای غیر مجاز و تغییر کاربری اراضی) فراهم می کند، در فرایند رسیدگی به تخلفات و مجازات مجرمان و خلافکاران اختلال ایجاد می کند و بدین طریق باعث گسترش و تداوم فساد می شود. رشوه خواری و پارتی بازی عامل رواج بی عدالتی و مانعی بزرگ در مقابل تصویب و اجرای پروژه ها و طرح های مفید(مثل مخالفت با راه اندازی خط تولید یک کالای خاص وارداتی در داخل کشور) می باشد و به تصویب و اجرای طرح های مضر و مخرب کمک می کند (مانند کارشکنی در راه اندازی خط تولید یک کالای خاص وارداتی در داخل کشور یا ساخت مجتمع های تجاری در مکان های نامناسب).

 

بستر های فساد در همه حوزه های دولتی و غیر دولتی از بین برود. همچون موارد دیگر، پیشگیری از فساد غالبا موثرتر و کم هزینه تر از برخورد با آن بعد از وقوع می باشد. ضمن بستن شکاف ها و به حداقل رساندن امکان تخلف، مجازات و هزینه تخلف و قانون گریزی برای موسسات و شرکت های دولتی و خصوصی و افراد حقوقی و حقیقی به حد بازدارندگی برسد و با متخلفین با قاطعیت و طبق قانون برخورد شود. همچنین برای موارد ترک فعل، تنبیه یا مجازات بازدارنده تعیین و با جدیت اجرا شود. 

 

قوانینی وضع گردد و تدابیری اندیشیده شود  که هر مسئول یا کارمندی حتی تا سالها پس از تغییر جایگاه یا بازنشستگی، در قبال عملکرد خود پاسخگو باشد.  

 

با مشاغل کاذب (مثل دلالی در بازار ارز، مسکن و خودرو) با جدیت و علمی مبارزه شود. عده ای از طریق دلالی و بدون انجام کمترین کار مفید، سود کلانی به دست می آورند که قهرا باعث افزایش تورم و اختلال در رشد و توسعه می شود.

 

 با فرار مالیاتی با جدیت مبارزه شود و در اخذ آن عدالت رعایت شود. با اینکه اخذ مالیات عادلانه می تواند بخش قابل توجهی از مشکلات کشور را حل کند، و در سراسر جهان، بویژه در کشورهای توسعه یافته، مالیات بخش زیادی از درآمد ها را تشکیل می دهد، در کشور ما فرار مالیاتی، بخصوص توسط سرمایه داران بزرگ یا افراد دارای مشاغل کاذب (مثل دلالان ارز و خودرو)، امری رایج است؛ یعنی درست کسانی که باید بیشترین مالیات را پرداخت کنند به راحتی از پرداخت آن شانه خالی می کنند. با توجه به اینکه فرار مالیاتی معضلی پیچیده است و خسارت هنگفتی به اجتماع تحمیل می کند، مبارزه با آن نیازمند قوانین بازدارنده و توجه ویژه از جانب مسئولین و همچنین همکاری مداوم مردم می باشد. عوامل زیادی در فرار مالیاتی نقش دارد، اما به نظر می رسد که خلا قانونی، نظارت ناکافی یا ناکارآمد و رشوه خواری باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

 

با روش های مدرن و موثر بر عملکرد دستگاه ها و افراد نظارت دقیق و کافی شود (تکنولوژی و کمک دستگاه های اطلاعاتی در این خصوص می تواند بسیار مفید واقع شود). همزمان امکان شکایت و پیگیری آن برای تمام مردم فراهم و فرایند شکایت و پیگیری تسهیل گردد و به شکایات با جدیت و در اسرع وقت رسیدگی شود. پیچیدگی و زمان بر بودن شکایت رسمی و عدم اطمینان مردم از رسیدگی و حصول نتیجه مطلوب، دو عامل مهم عدم تمایل عموم به گزارش یا پیگیری تخلفات می باشد که خود موجب تداوم فساد می گردد.

 

با قانون گریزی و قانون شکنی با قاطعیت مبارزه شود و بر اجرای کامل قوانین توسط کارکنان دولت نظارت دقیق و جدی شود. دستورات مدیر یا شورای مدیران دستگاه ها تا مرحله اجرا پیگیری شود و برای هرگونه تخلف یا کم کاری در این مورد تنبیه یا مجازات موثر تعیین و اعمال شود. بسیاری از بندهای اسناد جامع بالادستی، بخشنامه ها و دستورات مدیران و مقامات ارشد، و حتی دستورات و منویات مقام معظم رهبری، اغلب یا نادیده گرفته می شود یا ناقص و صوری اجرا می گردد.

 

شایسته سالاری حاکم شود. در انتخاب و انتصاب کلیه مدیران و کارمندان ملاک اصلی تخصص و تعهد باشد و از دخالت ملاحظات حزبی، رفاقتی و فامیلی پرهیز شود.

معیار ارزیابی و ترفیع مستخدمین دولت، و هر جا لازم و ممکن باشد در بخش خصوصی (غالبا بخش خصوصی از نظر انتخاب و ارزیابی وضع بهتری دارد)، اصلاح شود. معیارهای ارزیابی به سابقه و مدرک یا جایگاه محدود نشود؛ ضرورت دارد عملکرد، میزان بازدهی و ارزش کار مدیران و کارکنان نیز در تعیین حقوق، پاداش و ترفیع آنها لحاظ شود.

 

هم اندیشی و هم افزایی امکانات دستگاه های مختلف و کار گروهی در هر دستگاه افزایش یابد و تا حد امکان از تک روی و کار جزیره ای یا موازی جلوگیری شود.

 

با بررسی کافی و دقت در انتخاب ها و انتصاب ها، طول زمان خدمت افراد در یک جایگاه افزایش یابد؛ جابجایی مداوم مدیران باعث خسارت زیاد و مانع  رشد و توسعه می باشد. 

    

ضمن به رسمیت شناختن وجود اختلاف نظر و سلیقه، اصل وحدت که شرط اساسی رشد و توسعه می باشد، رعایت شود؛ نخبگان احزاب و فراکسیون های مختلف با هم اندیشی و هم افزایی، به حل مشکلات کشور و رشد و توسعه کمک کنند.

 

کاندیداها و مسئولین از تخریب مدیران پیشین، رقیبان و منتقدانشان خودداری کنند؛ بجای تخریب مدیران پیشین یا وابسته به احزاب رقیب، با آنها مشورت شود و از تجارب و دانش آنها استفاده شود، از بالاترین مقامات گرفته تا مدیران رده میانی و پایینی. در عین حال انتقاد پذیری و تمایل به ارائه نقد منصفانه و خیرخواهانه ترویج و تشویق شود و توان و تمایل به انتقاد خیرخواهانه یکی از معیارهای انتخاب و انتصاب مدیران  و کارمندان باشد و از چاپلوس پروری یا سرکوب استعدادها پرهیز شود.

 

کاندیداها یا مسئولین از دادن وعده‌های غیر قابل تحقق پرهیز کنند و در باره عدم تحقق وعده‌هایشان رسما پاسخگو باشند. همچنین رقیبان و مخالفان حزب حاکم از تبلیغ غیرممکن و ایجاد نارضایتی بی اساس و غیرمنطقی خودداری کنند.

 

با پدیده نفوذ که باعث کجروی شده و مانعی بزرگ بر سر راه توسعه می باشد با جدیت مبارزه شود.

 

در افتتاح پروژه های جدید یا تکمیل پروژه های سابق، مصالح کشور و منافع ملی در اولویت باشد و از دخالت اهداف تبلیغاتی جلوگیری شود.

 

لازمه رشد و توسعه، وجود همکاری بین مردم و مسئولین می باشد؛ عموم ملت در تصمیم گیری ها و حل مسائل و مشکلات شرکت داده شوند.

 صندوق پیشنهادات از نقش صوری خارج شده و کارکرد واقعی و موثر داشته باشد. ضمن فراهم کردن صندوق یا پست الکترونیکی برای ارائه پیشنهادات و انتقادات توسط مردم و پرسنل در تمام دستگاه ها و دوائر زیرمجموعه و تشویق عموم به مشارکت، مردم ببینند که نظرات و پیشنهادات سازنده آنها عملا در تصمیم گیری ها لحاظ می شود.

 

لازمه پیشرفت اقتصادی، و به طور کلی توسعه، بستر فرهنگی مناسب می باشد. همه باید باور کنیم که اعمال و رفتارمان بر جامعه و وضعیت کشور تاثیر گسترده و بلند مدت دارد و آثار مثبت یا منفی آن به خودمان نیز باز می گردد و بدانیم قانونمداری، درستکاری، مسئولیت پذیری و داشتن وجدان کاری تک تک افراد جامعه، اعم از مستخدمین دولت و شهروندان دارای مشاغل آزاد،  به رشد و توسعه کمک می کند.  

 

کمبود مدیران و کارمندان صالح و کارآمد ناشی از عدم وجود برنامه ریزی بلند مدت و آموزش هدفمند می باشد. ضرورت دارد که کودکان امروز طوری تربیت شوند که از میان آنها مدیران و کارمندان کارآمد آینده به راحتی و به اندازه کافی قابل انتخاب باشد. در مدارس و از طریق رسانه ملی و غیره، قانونمداری، درستکاری، وجدان کاری و مسئولیت پذیری آموزش داده شود و پرسنل ادارات در این خصوص آموزش ببینند و با جدیت ارزیابی شوند و نتیجه در حقوق و مزایا یا ترفیع آنها لحاظ شود.

 

سلامت کلیه انتخابات به حداکثر ممکن رسانده شود و با روش های علمی موثر، مردم از آثار و پیامدهای شرکت یا عدم شرکت در انتخابات آگاه شده و به مشارکت در ساختن آینده کشور خود ترغیب و تشویق شوند و از پیامدهای انتخاب ناآگاهانه یا لحاظ منافع شخصی و حزبی در انتخابات و نادیده گرفتن منافع ملی مطلع شوند. از نظر اینجانب راه اصلاحات و توسعه از پل انتخابات می گذرد.

 

برای ایجاد و توسعه کرسی‌های آزاداندیشی برنامه ریزی و تلاش مضاعف شود. کرسی‌های آزاداندیشی فضایی مناسب برای بیان نامحدود و بی دغدغه ایده ها و انتقادات سازنده فراهم می کند و تنش و احتمال اعتراضات خشونت آمیز را کاهش می دهد، و در نتیجه به رشد و توسعه کمک می کند.

 

ساختار حکمرانی اصلاح شود و یک ساختار جامع و کارآمد حکمرانی مبتنی بر علم و تحقیق تدوین گردد.

وجود یک ساختار حکمرانی جامع مبتنی بر علم و تحقیق، امکان وقوع یا میزان آسیب پذیری از نفوذ، کارشکنی ها و فشارهای خارجی، اشتباه در تصمیم سازی و روش حل مشکلات و بحران ها، تخلفات خرد و کلان اداری و ترک فعل، فرار مالیاتی و غیره را به حداقل می رساند و شرط اساسی برای رشد و توسعه پایدار می باشد.

 

 اکبر فیجانی

بیست و ششم آذر 1401

 

 

  • اکبر فیجانی

 

 

بنام خدا

 

شفافیت و اطلاع رسانی به موقع بر افکار عمومی و ترمیم اعتماد مردم تاثیر زیاد دارد.

 

دیروز (۱۶ آذر) در مراسم تکریم و معارفه روسای سابق و جدید شورای اطلاع ‌رسانی دولت، چند خبر خوب اعلام شد:

تصمیم برای تغییر در ساختارها و تمرکززدایی در حوزه اطلاع رسانی، تشکیل شورای اطلاع‌ رسانی استان‌ها، تشکیل کارگروه اطلاع رسانی در تمام دستگاه ها.

 

همچنین مسئولین حاضر به چند نکته مهم اشاره کردند:

از جمله اینکه درست و به موقع و با هماهنگی روایت‌گری شود، سرمایه‌گذاری و تلاش در امر اطلاع ‌رسانی افزایش یابد، و غفلت‌ها در حوزه اطلاع‌رسانی جبران شود.

 

از نظر اینجانب افزایش امکانات و اختصاص بودجه بیشتر به حوزه تبلیغات و اطلاع رسانی لازم است و کمک زیادی به کاهش خسارت ناشی از جنگ نرم و هجمه رسانه ای دشمنان می کند؛ اما همان طور که قبلا در جاهای دیگر تاکید کرده ام، بازنگری و اصلاح و ارتقا شیوه تبلیغات مهمتر و موثرتر است.

تبلیغات فرهنگی و اطلاع رسانی سیاسی در کشورمان از نظر کمی قابل قبول اما به لحاظ روش و کیفیت ضعیف می باشد؛ علیرغم هشدار آگاهان و دلسوزان در باره این مسئله، شواهد بیانگر این است که تاکنون در این خصوص کار علمی کافی و موثر انجام نشده است.

از اینرو مهمترین اقدام تاثیر گذار این است که با بکارگیری و مشورت گیری از متخصصین حوزه های مختلف (روان شناسان، جامعه شناسان، زبان شناسان، کارشناسان و اساتید علوم سیاسی، کارشناسان رسانه و غیره)، در شیوه روشنگری و تبلیغات سیاسی بازنگری شود و روش ها و راهبرد های علمی موثر و کارآمد اتخاذ شود.

 

ضرورت دارد که در گزارش، تفسیر و تحلیل حوادث داخلی و خارجی،  صداقت، شفافیت، سندیت و سایر اصول خبر رسانی رعایت شود؛ بعضی از تحلیل ها ممکن است در ظاهر مثبت و خوشایند بعضی مسئولین باشند اما در عمل تاثیر مخرب و منفی دارند.

به تحلیل های نادرست در روزنامه ها و دیگر رسانه ها پاسخ مناسب داده شود. تحلیل های سوگیرانه و  غیر مستدل در افکار عمومی و اقدام عملی متعاقب آنها تاثیر زیاد دارد.

همچنین سرعت عمل بسیار مهم است. ضرورت دارد که فاصله زمانی بین حوادث و گزارش ها یا تحلیل های مرتبط و بین شایعات یا تحلیل های مغرضانه و پاسخ به آنها به حداقل برسد. تاثیر روایت اول بر افکار عمومی بسیار بیشتر از حد تصور است و پاسخ فوری و منطقی به شایعات یا روایت ها و تحلیل های سوگیرانه اهمیت زیاد دارد. 

اکبر فیجانی

هفدهم آذر 1401

  • اکبر فیجانی

 

 

                                                      بنام خدا

چرا در حوادث اخیر بعضی سلبریتی ها رفتار نادرست داشتند و یا هنجارشکنی کردند؟

در سه ماه گذشته، بی تفاوتی یا عملکرد ضعیف اکثر سلبریتی ها و رفتار نادرست و حتی هنجارشکنانه بعضی از آنها نقش زیادی در تشدید و گسترش اغتشاشات و خسارات متعاقب داشته است.

احتمالا این سوال در ذهن بسیاری از افراد خردمند خطور کرده که علت و ریشه این مسئله چیست.

برای پاسخ به این سوال، مطلبی را که دی ماه سال گذشته ذیل یک مقاله در باره آقای مهدوی کیا در خبرگزاری فارس نوشته بودم با اندکی تغییرات در اینجا تکرار می کنم:

یکی از متداولترین راهبردهای مورد استفاده قدرت طلبان و استعمارگران برای کنترل افکار عمومی جهان و همچنین تضعیف و ضربه زدن به کشورهای مستقلی که حاضر به پذیرش سیطره آنان نیستند، همراه کردن شخصیت های محبوب و مشهور این جوامع با خود، بخصوص ستاره های ورزشی و هنری، می باشد. و شواهد نشان می دهد که در ایران، همانند دیگر نقاط دنیا، جمع کثیری از سلبریتی ها، اغلب ندانسته و ناخواسته، توسط رسانه های بدخواهان و استعمارگران تغذیه فکری می شوند.

از آنجا که رسانه ها و موسسات تولید فرهنگ و سرگرمی عموماً تحت مالکیت یا نفوذ زرسالاران و نخبگان استعمارگر هستند، سرویسهای اطلاعاتی خادم آنها، با استفاده از ترفندهای متنوع و علمی و بکارگیری نویسندگان و کارشناسان خبره، بطور نامحسوس و بتدریج، ذهن شخصیت های مشهور و متنفذ را کنترل کرده و آنها را در مسیر اهداف نظام سلطه هدایت می کنند. بنابراین بعضی سلبریتی ها به اشتباه تصور می کنند که از اطلاعات سیاسی بالایی برخوردار هستند و مجاز به اظهار نظر در باره مسائل و حوادث گوناگون می باشند.

با توجه به اینکه در صد زیادی از مردم هر جامعه ای، بویژه جوانان، از ستاره های ورزشی و هنری تاثیر پذیری زیاد داشته و معمولا از نظر اعتقادی و در سبک زندگی دنباله رو آنان هستند، همراه کردن و کنترل ذهن این سلبرتی ها، به استعمارگران در نیل به اهدافشان کمک شایان توجه می کند. یعنی فریب یک سلبریتی مساوی است با فریب هزاران نفر از مردم عادی.

از طرف دیگر، چون سخنان و اعمال سلبرتی های فریب خورده معمولا بناچار واکنش دولت و آگاهان وطن پرست را بدنبال دارد، هرگونه مخالفت دولت با این افراد، باعث نارضایتی و بدبینی طرفداران آنان و گاهی اوقات تنش وتفرقه بین طرفداران و مردم دیگر می شود که خود کمک بزرگی به تحقق اهداف نظام سلطه می کند.

 بنابراین آگاهی و بصیرت سیاسی و سواد رسانه ای عموم مردم، بویژه افراد مشهور، و آشنایی با ویژگی های ذهن ناخودآگاه و شیوه های کنترل ذهن، مهمترین عامل بازدارنده در مقابل کنترل و فریب افکار عمومی و پیشگیری از واکنش احساسی به حوادث و موثرترین روش برای مبارزه با استعمار و استثمار پنهان و آشکار می باشد.

 

از خدواند برای همه دوستداران بشر و فعالان و طرفداران صلح و ثبات و عدالت، عزت، سلامتی و پیروزی درخواست دارم.

اکبر فیجانی

 

 

 

  • اکبر فیجانی

کلامی دیگر در باره خسارت و عواقب اغتشاش

اکبر فیجانی | سه شنبه, ۱۵ آذر ۱۴۰۱، ۰۳:۴۲ ب.ظ

 

 

بنام خدا

در رسانه ها این مطلب زیاد دیده می شود که دشمنان می دانند یا اذعان کرده اند که اغتشاشات اخیر شکست خورده و تهدیدی برای موجودیت نظام نیست.

گرچه در جاهای دیگر در این مورد نوشته ام و گفته ام که انتقاد و اعتراض مدنی باعث اصلاح و رشد و توسعه می شود و حق مسلم مردم است، لازم دیدم باز چند جمله در باره عواقب اعتراض غیر مدنی و اغتشاش بنویسم.  

قطعا اغتشاشات تا الان تهدیدی برای موجودیت نظام  محسوب نمی شود و دشمنان خارجی فعلا توان و نیت حتی حمله محدود به ایران را ندارند؛ اما باید هوشیار و محتاط بود؛ زیرا اغتشاش خسارت مادی و معنوی زیادی برای کشورمان دارد. حداقل آثار منفی اغتشاش این است که باعث خدشه دار شدن وجهه کشور در جهان و بهانه برای دشمنان برای دخالت بیشتر، صدور قطعنامه علیه ما و محکوم کردن ما در سازمان های بین المللی و تحریم و فشار بیشتر می شود، که  خود موجب ضرر و زیان فراوان برای مردم، بویژه اقشار آسیب پذیر، می شود. همچنین اغتشاش باعث فراهم شدن فضا و شرایط مناسب برای جولان مفسدین داخلی و اراذل و اوباش غیر سیاسی می شود.

اگر اغتشاشات ادامه یافته و به ناامنی کشیده شود علاوه بر آسیب زیاد جانی و مالی به مردم،  موجب عقب افتادگی بیشتر و مانع بزرگی برای رشد و توسعه کشورمان می باشد که خواسته همه بدخواهان است. در حالت شدیدتر، اغتشاش کشور را ضعیف و در برابر حمله دشمنان خارجی آسیب پذیر می کند و چون طبعا اغتشاشگران مجازات و بعضی اعدام می شوند، بهانه ای می شود برای دشمنان برای حقوقی کردن مسئله و فشار به سازمان های بین المللی برای صدور مجوز حمله نظامی به زیرساخت های کشور که ویرانی و عقب افتادگی بسیار زیاد کشور را بدنبال خواهد داشت.

اکبر فیجانی

پانزدهم آذر 1401

  • اکبر فیجانی

 

 

بنام خدا

 

ضرورت اصلاح شیوه تبلیغات سیاسی و اطلاع رسانی داخلی (ملی)

کلامی با مسئولین و متولیان فرهنگ، آموزش و تبلیغات سیاسی و اصحاب رسانه

پیام اصلی: حوادث اخیر و حوادث مشابه در گذشته موید ضرورت بازنگری در روش های تبلیغات و اطلاع رسانی، و اتخاذ راهبرد و روش مناسب و موثر برای افزایش آگاهی و بصیرت سیاسی جامعه می باشد.

 

بخش اول - تبیین مسئله:

 

قبل از هرچیز  ضرورت دارد همه باور کنیم که در دنیای کنونی ذهن اکثر مردم دنیا توسط استعمارگران کنترل و مسخ شده است؛ طوریکه ناخواسته در راستای منافع قدرت طلبان و سرمایه داران بزرگ فکر و زندگی می کنند و به گفتار و نوشته های دانشمندان و نویسندگان دوستدار بشر توجه نمی کنند، و یا آنها را نآگاه و دچار توهم توطئه می پندارند؛  زیرا  صاحبان قدرت و ثروت با تسلط بر رسانه های مهم و نفوذ در اینترنت و شبکه های اجتماعی، به روشهای گوناگون و اغلب به طور نامحسوس، شخصیت دانشمندان و فعالان مخالف نظام سلطه را تخریب می کنند یا مانع درست دیده و شنیده شدن آنها می شوند. تحقیقات متعدد در سطح جهان نشان می دهد که اکثر مردم اطلاعات سیاسی خود را معمولاً از منابعی دریافت می کنند که تحت مالکیت یا نفوذ استعمارگران و زرسالاران  ضد بشر هستند.

همچنین همه باید این واقعیت تلخ را بپذیریم که افکار عمومی بخش عظیمی از جامعه ایرانی، همانند دیگر ملت ها، توسط رسانه های استعمارگران یا منابع کم اطلاع و غیر متخصص تغذیه می شود. نتایج تحقیقات متعدد و مشاهده و بررسی های میدانی و بلند مدت اینجانب در هفت دانشگاه و در سطح اجتماع حاکی از این است که اکثریت جامعه اخبار و اطلاعات سیاسی را از شبکه های مجازی و رسانه های خارجی وابسته به نظام سلطه و ضد بشر دنبال می کنند. تنها تعداد کمی از مردم از رسانه های معتبر داخلی یا رسانه های خارجی دوستدار بشر استفاده می کنند. استعمارگران از چند دهه پیش، با سواستفاده از غفلت یا کم کاری مسئولین کشورمان، برنامه ریزی کرده و کودکان دیروز را به نیرو و سرباز مجانی یا کم هزینه خود برای امروز و آینده تبدیل کرده اند.

این معضل بیانگر این واقعیت است که، صرف نظر از عملکرد ضعیف دولت در سایر حوزه ها، دستگاه های متولی آموزش، اطلاع رسانی و روشنگری وظیفه خود را بدرستی انجام نداده اند. تبلیغات فرهنگی و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی سیاسی در کشورمان از نظر کمی قابل قبول اما به لحاظ روش و کیفیت ضعیف می باشد. آگاهان و دلسوزان از سالها پیش در باره این مسئله به اندازه کافی هشدار داده اند اما شواهد بیانگر این است که تاکنون در این خصوص اقدام علمی کافی و موثر صورت نگرفته است. بدیهی است که تغییر این روند نیازمند هوشیاری و اقدام همه جانبه می باشد.

از طرف دیگر، با توجه به حجم وسیع و هماهنگ تبلیغات ضد ایرانی توسط رسانه های جریان اصلی و دیگر رسانه های وابسته به استعمارگران، که علمی و کارشناسانه  و اغلب به صورت نامحسوس و از طریق تاثیر گذاری بر ذهن ناخودآگاه و با ابزار و روش های گوناگون انجام می شود، امروزه تشخیص دروغ از حقیقت و صدای دوست از دشمن بسیار دشوار است، حتی برای اقشار دارای تحصیلات عالیه.

 

بخش دوم پیشنهادات:

مهمترین اقدام تاثیر گذار این است که با بکارگیری و مشورت گیری از متخصصین حوزه های مختلف (روان شناسان، جامعه شناسان، زبان شناسان، کارشناسان و اساتید علوم سیاسی، کارشناسان رسانه و غیره)، و اتخاذ روش ها و راهبرد های علمی موثر و کارآمد، روش روشنگری و تبلیغات سیاسی ارتقا یابد و برای افزایش دانش و بینش  سیاسی جامعه بیش از پیش تلاش شود. لازم است همه باور کنند که موثرترین راه حل معضلات و ایجاد صلح و ثبات و عدالت در جهان (نه تنها ایران)، افزایش آگاهی وبصیرت سیاسی در کنار تقویت اخلاق و معنویت می باشد.

شاید تصور شود که امروزه همه مردم به اندازه کافی دارای دانش سیاسی هستند؛ اما آنچه بیشتر مردم ایران و دیگر کشورهای جهان به اشتباه دانش و بینش سیاسی فرض می کنند، اطلاعات نادرست و تحریف شده از واقعیات جهان در راستای منافع زرسالاران و استعمارگران بین المللی می باشد.

با توجه به اینکه امروزه حربه اصلی قدرت طلبان و استعمارگران برای ضربه زدن به کشورها و گروه های مخالفشان جنگ شناختی می باشد، و با استفاده از شیوه های پیچیده علمی و به کارگیری متخصصین خبره، و با تبلیغات گسترده و هماهنگ،  به کنترل ذهن و فریب افکار عمومی می پردازند، لازم است ویژگی های ذهن ناخودآگاه، روش های کنترل ذهن و شگردهای رسانه ای مورد استفاده نظام سلطه برای فریب افکار عمومی، به روش های متنوع و به شکل قابل فهم و موجز تبین شود. یعنی تلاش شود سواد رسانه ای همه اقشار به حد قابل قبول برسد و باور کنند که در جهان امروز، زندگی با کیفیت و ایمنی در برابر فریب، مستلزم داشتن سواد رسانه ای کافی می باشد.

در گزارش، تفسیر و تحلیل حوادث داخلی و خارجی،  صداقت، شفافیت، سندیت و سایر اصول خبر رسانی رعایت شود تا اعتماد عموم ترمیم شود. بعضی از تحلیل ها ممکن است در ظاهر مثبت و خوشایند بعضی مسئولین باشند اما در عمل تاثیر مخرب و منفی دارند.

به تحلیل های نادرست در روزنامه ها و دیگر رسانه ها پاسخ مناسب داده شود. تحلیل های سوگیرانه و  غیر مستدل در افکار عمومی و اقدام عملی متعاقب آنها تاثیر زیاد دارد.

همچنین سرعت عمل و به حداقل رساندن فاصله زمانی بین حوادث و گزارش ها یا تحلیل های مرتبط و بین شایعات یا تحلیل های مغرضانه و پاسخ به آنها بسیار مهم است. تاثیر روایت اول بر افکار عمومی بسیار بیشتر از حد تصور است و پاسخ فوری و منطقی به شایعات یا روایت ها و تحلیل های سوگیرانه اهمیت زیاد دارد. 

درصد قابل توجه ای از مردم میزان شیطنت و اقدامات آمریکا و متحدانش علیه را ایران نمی دانند یا باور ندارند؛ از اینرو، برای اثبات گستردگی و حجم بالای کارشکنی و اقدامات ضد ایرانی استعمارگران و تلاش برای تجزیه و تضعیف ایران و سایر ممالک جهان سوم، بویژه خاورمیانه، بیشتر به گفته ها و نوشته های عوامل نظام سلطه، مخصوصا پیشنهادات نظریه پردازان و اندیشکده های غرب بر علیه ایران و اسلام، استناد شود.

گزیده ای از مطالب مبین اهداف، برنامه ها و حیله های دشمنان، به طور مستند، قانع کننده، شفاف و قابل فهم تهیه شود و به روش تاثیرگذار به اطلاع مردم رسانده شود.

در رسانه ملی، روزنامه ها، پایگاه های خبری تحلیلی و دیگر رسانه ها فضای بیشتری  به نقل و تحلیل برونداد اندیشکده ها اختصاص داده شود. گرچه الزاما تمام طرح ها و توصیه های اتاق های فکر توسط دولت ها اجرا نمی شود، اما تاثیرگذاری آنها بیش از حد تصور است. بنابراین، ضرورت دارد که بیش از پیش و با دقت مضاعف برونداد اندیشکده های  استعمارگران  بررسی و چکیده آنها در معرض دید عموم مردم گذاشته شود.

افراد و گروه های دوستدار بشر و عدالتخواه و مخالف جنگ و استعمار بیش از پیش به مردم معرفی شوند؛ اندیشکده ها، شبکه های تلویزیونی، نشریات و پایگاه های اینترنتی وابسته به فعالان ضد نظام سلطه و استعمار در سطح جهان به مردم معرفی شوند.

یکی از شگردهای استعمارگران و مفسدان داخلی تخریب شخصیت های کارآمد و استعمار ستیز است. با توجه به اینکه تخریب شخصیت های سیاسی مذهبی تاثیر بسیار زیاد بر اعتماد و عملکرد مردم دارد، ضرورت دارد که با تهیه مطالب مستند، جذاب و قوی در باره شخصیت های معاصر، واقعیات برای همه روشن شود و با تخریب شخصیت ها مبارزه شود.

 

با آرزوی برقرای صلح و امنیت و عدالت در سراسر جهان

اکبر فیجانی

27   آبان 1401

 

         

         

 

  

 

         

         

 

                               

  • اکبر فیجانی