اندیشه ها و نکاتی برای ایجاد عدالت و صلح و ثبات در جهان

هدف از ایجاد این وبلاگ نشر راهکار ها و اندیشه هایی است برای افزایش آگاهی و بصیرت سیاسی و ایجاد عدالت و صلح و ثبات در جهان

اندیشه ها و نکاتی برای ایجاد عدالت و صلح و ثبات در جهان

هدف از ایجاد این وبلاگ نشر راهکار ها و اندیشه هایی است برای افزایش آگاهی و بصیرت سیاسی و ایجاد عدالت و صلح و ثبات در جهان

 

 

 

                                                      بنام خدا

توجه: این نوشته را قبلا در اردیبهشت 1399 در بلاگفا منتشر کرده بودم.

 

چند نکته و ایده برای کمک به ایجاد صلح و ثبات و عدالت در جهان

 

 

موثرترین راه حل معضلات جهان افزایش آگاهی و بصیرت سیاسی و تقویت معنویت می باشد. سیاست در تمام جوانب زندگی فردی و اجتماعی ما، اعم از تعلیم و تربیت، تغذیه و بهداشت، تجارت و اقتصاد، محیط زیست و غیره دخالت دارد. بنابراین، زندگی با کیفیت، عدالت و صلح و ثبات، مستلزم داشتن آگاهی و بصیرت سیاسی می باشد. و ضرر علم  بدون اخلاق و معنویت به بشریت و طبیعت بیشتر از سود آن است.

 

برای رفع مشکلات همنوعان و حل مسائل جهان در حد توان فکر و تلاش کنیم. خودبینی، غفلت و بی تفاوتی نسبت به مشکلات دیگران و مسائل جهان یکی از عوامل وجود نابسامانیها و جنگها در دنیا می باشد.

 

همیشه منافع ملی را بر منافع شخصی، حزبی، و محلی مقدم بداریم و ضمن حفظ تعصب ملی و دینی در حد معقول و متعادل، هدف نهایی را کل جامعه بشری قرار دهیم نه صرفاً کشورمان یا مکتبمان. باعتقاد اینجانب کشورهای جهان را باید به شکل یک جامعه واحد فرض کنیم که هرگونه تلاش برای اجرای عدالت در یک گوشه آن بدون در نظر گرفتن کل آن جامعه چندان موفق نخواهد بود. بنابراین امکان ندارد کشوری مستقل از دیگر کشورها به وضع مطلوب و ایده آل دوستداران بشر و عداتخواهان برسد. اکثریت مردم جهان، چه در کشورهای پیشرفته، چه در جهان سوم مورد سواستفاده هستند و طبق مستندات،  فقر، فاصله طبقاتی و بی عدالتی در همه کشورها با درجات مختلف رواج دارد اما بعلت تسلط قدرتمندان و استعمارگران بر افکار عمومی، میزان اطلاع  عموم از این مسئله بسیار ناچیز است. بعنوان مثال، برخلاف تصور بعضی از مردم، پیشرفته خوانده شدن آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه بعلت رفاه اکثریت مردم و اجرای عدالت در این کشورها نیست بلکه ناشی از وجود شرکتهای بسیار بزرگ چند ملیتی و حمایت تقریبا نامحدود دولت ها از زرسالاران و سرمایه داران بزرگ در این کشورها می باشد. با اینکه کشورهای فوق در چند قرن اخیر ذخایر و سرمایه های مادی و انسانی جهان را غارت کرده اند، اکثر مردم این کشورها از نظر رفاه با آنچه که باید باشد فاصله زیاد دارند.

 

رعایت حقوق دیگران و احترام به انسانها صرف نظر از طبقه، نژاد، ملیت، اندیشه، دین و مسلکشان وظیفه هر انسانی می باشد و تاثیر بسزایی در حل مشکلات بشر دارد.

به قوانین احترام بگذاریم. عدم رعایت قانون توسط اکثریت، توجیه مناسبی برای قانون شکنی ما نیست؛ قانونمند باشیم حتی اگر تنها هستیم و توجه داشته باشیم که اعمال ما بر کل دنیا اثر می گذارد و آثار آن به خودمان نیز باز می گردد. بعلاوه، انسان با همه موجودات دیگر تفاوت دارد و اخلاق و معنویت جز لاینفک زندگی او می باشد و بر خلاف ادعای بعضی نظریه پردازان، زندگی بشر نمی تواند تابع یا شبیه قانون جنگل باشد.

 

اندیشه ها و اعتقادات تحت تاثیر محیط و تجارب افراد در طول زندگی شکل می گیرند و از آنجا که انسان ها در محیط و شرایط متفاوت زندگی می کنند و حوادث و چیزهای متفاوتی را تجربه می کنند،  تنوع اندیشه یا وجود اندیشه های متناقض امری طبیعی می باشد. بنا براین، به انسانها و اندیشه هایشان احترام بگذاریم یا آنها را تحمل کنیم و از بیان هر اندیشه ای که موجب تحقیر و توهین به گروهی یا ملیتی خاص و تحریک احساسات و تنش غیر ضروری می شود، خودداری کنیم؛ هرچند در ظاهر بنفع گروهمان، کشورمان یا مکتبمان باشد؛ و هر جا موردی را مشاهده کردیم محترمانه اما قاطعانه تذکر دهیم. البته باید بدانیم که احترام به اندیشه ها و اعتقادات دیگران به معنی پذیرفتن و پیروی از آنان نیست و همه اندیشه ها و انسانها نیز قابل احترام نیستند؛ و مبارزه با افراد، گروهها یا دولتهایی که به اغفال و فریب بشر و استعمار و استثمار او می پردازند، در صورت عدم پذیرش توصیه و هدایت خیرخواهان، وظیفه هر انسان نوعدوست می باشد.

 

به تربیت صحیح نسل های آینده توجه خاص داشته باشیم؛ اگر هر خانواده در امر تربیت فرزندان آگاه و اخلاقی تلاش و همت داشته باشد، کمک زیادی به ایجاد صلح و ثبات در جهان می کند.

 

اولین گام در حل یک مسئله، بعد از گذر از مرحله انکار و باور آن، فهم درست و دقیق آن مسئله و کشف علل بوجود آورنده آن می باشد. اگر بپذیریم که اکثر مردم جهان بی عدالتی و جنگ و بی ثباتی را مسائلی فرض می کنند که باید حل شوند و آنها را قابل حل نیز می دانند ( که متاسفانه این طور نیست و عمدتاً بعلت کنترل افکار عمومی و تولید رضایت کاذب توسط استعمارگران، تعداد زیادی از مردم وضع موجود را طبیعی یا غیر قابل حل می دانند)، اولین گام مهم در جهت رفع مشکلات جهان، شناسایی عواملی است که باعث ایجاد آنها شده است.

 

 با اینکه عوامل بسیار زیادی موجب رواج بی عدالتی و جنگ و بی ثباتی می شود، بر اساس شواهد موجود، سرمایه داران بزرگ، خانواده های سلطنتی، قدرت طلبان و بعضی نخبگان سیاسی، به طور مستقیم و غیر مستقیم، نقش بسیار زیادی در ایجاد آنها دارند؛ اما بعلت تسلط این گروه ها بر رسانه ها و افکار عمومی، بیشتر مردم این مسئله را نشنیده اند یا باور ندارند. روشن است تا وجود مسئله ای را باور نکنیم برای حل آن فکر و اقدام نمی کنیم. از اینرو آگاه ساختن عموم از نقش نخبگان صاحب قدرت و ثروت در ایجاد مشکلات و نابسامانیهای دنیا باید در برنامه هر جنبش طرفدار صلح و عدالت در جامعه بشری باشد.

 

امروزه در همه حوزه ها حجم وسیعی از مطالب و منابع در دسترس می باشد؛ اما طبق تحقیقات متعدد، میزان مطالعه و استفاده از آنها بسیار ناچیز است. بنابراین، با اینکه خلق آثار جدید بسیار ارزشمند و در بعضی موارد ضروری می باشد، اینجانب معتقدم که در این زمان که تحریف اخبار و اطلاعات امری رایج می باشد، گزینش و معرفی منابع مفید و معتبر، ممکن است از صرف وقت برای نوشتن مطالب جدید اثربخش تر باشد؛ زیرا بعضی افراد با اینکه علاقمند به افزایش آگاهی و بصیرت سیاسی خود هستند، در انتخاب منابع معتبر معمولاً به اشتباه می افتند؛ اغلب به این دلیل که استعمارگران و سود جویان، اخبار و اطلاعات را تحریف می کنند و یا در حجم زیاد و بطور ضد و نقیض طوری ارائه می دهند که مردم دچار اغتشاش فکری شوند و قادر به درک واقعیت نباشند.

 

همان طور که پیشتر ذکر شد، رسانه ها (هم سنتی هم مدرن) عموماً تحت مالکیت یا نفوذ زرسالاران و نخبگان استعمارگر هستند و در کنترل افکار عمومی در راستای اهداف و منافع شرکت های بزرگ چند ملیتی و نظام سرمایه داری نقش غیر قابل تصوری ایفا می کنند. بنابراین افزایش آگاهی و بصیرت سیاسی و شناخت درست عموم مردم از رسانه ها و شیوه های کنترل ذهن و جنگ شناختی، مهمترین عامل بازدارنده در مقابل کنترل و فریب افکار عمومی و موثرترین روش شناسایی علل واقعی معضلات جهان و حل آنها می باشد. و تاکید می کنم، تا مردم فریب می خورند و دروغ استعمارگران را باور می کنند، مشکلات باقی خواهد بود.

 

بعد از سالها بحث و صحبت درباره مسائل تربیتی، فرهنگی، مذهبی و سیاسی با اقشار مختلف در دانشگاه ها و در سطح اجتماع، ضمن اذعان به ضرورت توجه به تفاوتهای فردی و فرهنگی و امکانات و شرایط در امر انتخاب روش مناسب اطلاع رسانی، به این نتیجه رسیده ام که در بیشتر موارد، موثرترین روش آگاهی بخشی، تبیین و تذکر موضوعهای مختلف به طور موردی و مختصر، و معرفی منابع و تشویق افراد به پیگیری مسائل مورد نظر می باشد. بحث طولانی و خسته کننده، به دلایل مختلف، از جمله عدم دقت و تمرکز کافی مستمعین و یا عدم اشراف آنها به اطلاعات زمینه ای، و اتلاف وقت و انرژی، چندان نتیجه بخش نمی باشد. همانطور که می دانید، شناخت کافی از مطالب و مسائل گسترده دینی و سیاسی و رفع شبهات، معمولاً مستلزم صرف وقت زیاد و تعمق و تفکر هدفمند بمدت طولانی می باشد. بنابراین، ضمن سپاس، از همه کسانی که در امر روشنگری و آگاهی بخشی حضور فعال دارند یا علاقمند هستند، خاضعانه درخواست می کنم، برای استفاده بهینه از وقت و انرژی ارزشمند خود، بجز در شرایطی که بحث و مواجهه ضروری و موثر به نظر می رسد، از مجادله و توضیح طولانی خودوداری به این نتیجه رسیده ام که        داری کنند و با شرحی ساده و مختصر، مشتاقین یا منتقدین را به بررسی منابع و سایتهای کثیری که امروزه به لطف تکنولوژی در دسترس همگان می باشد، تشویق و هدایت کنند.

 

از خداوند برای همه دوستداران بشر و فعالان و طرفداران صلح و ثبات و عدالت، عزت، سلامتی و پیروزی درخواست دارم.

                                                                                                               اکبر فیجانی   

اردیبهشت 1399  

آدرس وبلاگ های سیاسی اینجانب:

Peacemaker21.blogfa.com

و

Akbarfijani.blog.ir

 

                                ******************************

 

 

 

 

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی